Hovězí (vepřové) na rajčatech a paprikách

Takže maso prošpikujeme hranolky uzené slaniny, nasolíme a potřeme hořčicí , podlijeme troškou oleje a vody a dáme péct do trouby, Mezitím na cibulce podusíme rajčata a papriky a přidáme k masu. Po změknutí ,maso vyjmeme a vypečenou šťávu přepasírujeme. Zahustíme 2 lžícemi mouky rozkvedlanou ve vody, dochutíme solí a polévkovým kořením MAGI nebo worchestrovou omáčkou. Dobrou chuť.

maso vepřové

Farebná roláda z mletého mäsa

moudelina | 15.05.2014


Farebná roláda z mletého mäsa
Suroviny na 5 porcií:

1 kg mleté bravčové mäso
2 PL olej
2 PL mletá červená sladká paprika
2 KL soľ
1 KL sušený cesnak
1/2 KL čierne mleté korenie
1,5 dl sójové mlieko
Plnka:
250 g mrazený špenát
5 ks vajce
1 KL soľ
2 ks pažitka
1/4 ks červená paprika
2 PL kremžská horčica

Čas prípravy: 15 + 90 min.
Postup receptu:

V miske si zmiešame mleté mäso, korenie, olej a mlieko. Zľahka spracujeme a odložíme najlepšie na celú noc do chladničky.
Z vajec a soli pripravíme redšiu praženicu.
Mrazený špenát dáme dusiť do hrnca, pridáme 1/2 soli a po 15 min. vypneme. Keď špenát vychladne, rukami z neho vytlačíme prebytočnú vodu.
Pripravíme si alobal, na ktorý rozotrieme mäso (do tvaru obdĺžnika s rozmermi cca 30x40 cm).
Do stredu mäsa rozotrieme špenát a na neho praženicu.
Navrch uložíme 2 stonky pažitky a červenú papriku nakrájanú na širšie rezance.
Roládu skrútime najskôr z jednej strany (zdvihneme alobal a jednu časť preložíme do stredu), potom to isté opakujeme s druhou stranou (s mäsom nerolujeme a nekrútime, potrhalo by sa nám). Nakoniec vrch rolády potrieme horčicou.
Opatrne roládu preložíme na pekáč (môžeme jemne potrieť olejom alebo vodou) a pečieme 70 min. pri teplote 180 stupňov. Potom alobal dáme dole a roládu dopečieme ešte 20 min. pri teplote 220 stupňov, aby sa nám vytvorila chrumkavá kôrka.
Podávame so zemiakovou kašou.


Recept převzat z https://dobruchut.azet.sk/recept/19493/fotorecept-farebna-rolada-z-mleteho-masa/

Přidat nový příspěvek